Përse disa nga njerëzit e kanë më të lehtë të falin gabimet?

2017-04-17 në ora 19:31

Studimi i ri shqyrton rolin e një zone të trurit të quajtur ‘aSTS’, e cila mundëson faljen e atyre që bëjnë gabime të paqëllimshme.

Studimet e sjelljes kanë treguar tashmë se kur qëllimi dhe rezultati i një veprimi janë kontradiktore, si në rastin e dëmtimeve aksidentale ndonjëherë të rënda, njerëzit priren të përqëndrohen kryesisht në qëllimet kur formulojnë një gjykim shkruan Medical News Today, transmeton Gazeta Shneta.

Rezultatet treguan se personat që e kishin zonën e trurit ‘aSTS’ më të aktivizuar, e kishin më të lehtë të falnin.

Ky studim hapi rrugët e reja për hulumtime neuroshkencore./Gazeta Shneta/