Pozicionet e rekomanduara të gjinekologëve për lehtësimin e dhimbjeve gjatë lindjes

2018-06-04 në ora 20:58

Tradicionalisht, gratë kanë standardizuar pozicionin e gjumit për të lindur fëmijë.

Ekspertët kanë rekomanduar pozita të ndryshme për gratë për të zvogëluar dhimbjen dhe kohëzgjatjen e lindjes, transmeton Gazeta Shneta.

Pra, cilat janë pozicionet më të mira të lindjes? Cilën duhet të zgjidhni dhe pse?

1. Pozicioni i duarve dhe gjunjeve:

Është një nga pozicionet më të mira për të ndihmuar në hapjen e legenit dhe për të lëvizur fëmijën në një pozitë optimale. Ju duhet të përkulni dhe mbështetni veten në gjunjë dhe duar.

2. Pozicioni i topit të lindjes:

Një top lindjeje ju mundëson që të rrini, uleni mbi të, të mbështeteni mbi të, ose të mbështetni pjesën e sipërme ndërsa gjunjëzoheni dhe uleni. Është e dobishme në zgjerim gjatë kontraktimit.

3. Pozicioni anësor:

Shtrijuni në krahun tuaj, dhe mbani një jastëk në mes të gjunjëve. Kjo pozitë e lindjes ndihmon foshnjën të rrotullohet dhe të angazhohet në legen. Kjo ju bën të pushoni gjatë lindje  dhe minimizon përpjekjet muskulare./Gazeta Shneta/