Pozitat seksuale që rrisin 90% shanset për të konceptuar binjakë

2018-04-25 në ora 19:31

Mbikëqyrja e dy fëmijëve normalisht se është më e vështirë se sa të mbikëqyrësh një fëmijë, megjithëse binjakët mund të jenë gëzimi i shtëpisë dhe thuajse çdo nënë dëshiron t’i ketë.

Megjithatë, për t’u konceptuar me binjakë varet nga të dy prindërit, transmeton Gazeta Shneta.

Një ndër faktorët që mund të jetë determinues për ngritjen e shanseve për të ngelur shtatzënë me binjakë me të vërtetë që mund të jetë gjenetika, por edhe pozicionet e shtatzënisë ndihmojnë për ta arritur një synim të tillë.

Ekzistojnë pozicione të caktuara për të arritur konceptimin e dy fëmijëve, për të cilat ka folur gjinekologia për Daily Mail Online.

1. Pozita në krah

Në këtë pozitë, gruaja duhet të përkulet në gjunjë, derisa partneri i saj depërton nga prapa. Ky pozicion mund t’i nxis shanset për të konceptuar me binjakë në një përqindje mjaft të lartë.

2. Pozita e ngritjes

Në këtë pozitë, partnerja qëndron e përqafuar me partnerin derisa partneri është në këmbë.

3. Pozita misionare:

Pozita e mashkullit në kry mund t’i ndihmojë spermatozoidit të depërtojë lehtësisht në vezë, gjë që rrit shanset të mbijetojnë dy spermatozoid në trupin e partneres.

4. Pozicioni ‘hyrje’

Këtu, partneri depërton nga prapa, dhe në këtë pozicion, spermatozoidi mbetet afër qafës së mitrës së gruas./Gazeta Shneta/