Pse bebet e refuzojnë ushqimin gjatë ditës, ja këshillat e Razije Musës

2017-08-26 në ora 07:24

Mamia Razije Musa ka renditur më poshtë disa këshilla mjaft të vlefshme për nënat, bebet e të cilave refuzojnë ushqimin gjatë ditës pasi ngopen natën.

Lexoni më poshtë:

Pershendetje nena dhe bebusha

Pika qe sot do te ndalem besoje qe do te iu sherbeje te gjithave

– pse bebet refuzojne ushqimin gjate dites?

Sikur edhe shume here tjera, edhe sot po e ri-theksoje:

– nese beba 3 muajshe ka me shume se 6 kg. atehere racionon e fundit te qumeshtit te gjirit/formule duhet te kete ne ora 22: 30 mbremje dhe te filloje ne 07:00 mengjese.

– Nese beba per ndonje arsye pijne qumeshte gjate nates, perpiquni me i dhene racione te pergjysmuara dhe jo te plota.

– Kjo strategji duhet te zgjase deri ne 6 muaj, seppse asnje femije nuk ka organizem te njejte.

– Perpiquni qe bebet e juaja 6 muajshe te ndepresin gjirin/formulen komplet gjate nates, dhe ta plotosojne ate diten me ushqime te ngurta.

– Gjate12 oreve te dites beni orarin e duhur ne menyre qe beba te marr sasine e nevojshme te qumeshtit, dhe ushqimeve tjera shtese, ne menyre qe mos te jete i uritur naten. Kjo ngaqe edhe nena edhe foshnja duhet te kene gjume te rehatshem ne menyre qe te kene energjie gjate dites.

– Nese nje nene e ushqen foshnjen me gji mbi tri here naten, si do te jete ne gjendje ajo nene te prodhoje gji edhe diten, kur e dijme qe sasia e qumeshtit rritet edhe nga fjetja e mire e nenes, pra lodhka ndikone ne zvoglimin e prodhimit te qumeshtit.

– Mos e lejoni bebēn e juaj qē gjatē natēs te pērdor gjirin e juaj si cucell (bebiron) per rikthimin e gjumit te tyre.