Pyetjet rreth shëndetit të vaginës që gratë kanë turp të pyesin mjekun

2019-03-24 në ora 16:15

Shumica prej nesh kanë një listë të pyetjeve që na vije turp  për ta pyetur gjinekologun. Disa prej nesh madje besojnë se ndoshta nuk është e drejtë që t’i bëjnë pyetje të caktuara mjekut. Por ndonjëherë informacionet që ju keni dëgjuar nga mikeshat tuaja më të mira nuk janë çdo herë përgjigja e duhur.

Askush, duke përfshirë gjinekologët, nuk mund të tregojë sa partnerë seksual keni pasur. Vagina është një organ i fuqishëm dhe elastik. Gjatë seksit, ajo shtrihet për të akomoduar një penis, por gjithmonë kthehet përsëri në gjendjen e saj origjinale pas seksit. Megjithatë, vagina nuk lirohet pak pas lindjes vaginale, por është vështirë e dukshme.

Pse Ndonjëherë rrjedhja vaginale ka aromë?

Një erë e butë nga shkarkimi juaj i bardhë është normale. Në fakt, kjo është një shenjë e një vagine të shëndetshme. Shkarkimi është rezultat i ndryshimeve hormonale që zakonisht ndodhin gjatë ciklit tuaj. Por në qoftë se era është e fortë, pothuajse e dyshimtë, ose ka një cilësi të djathit, kjo është një ide e mirë për t’u konsultuar me mjekun tuaj, transmeton Gazeta Shneta.

A ndikojnë ushqime të caktuara në shëndetin vaginal?

Disa studime kanë lidhur ushqime shumë aromatike ose të spikuara me ndryshimet në erën tuaj vaginale. Ushqime të tilla si kafe, qepë, hudhra, mish, qumësht dhe erëza të forta mund të ndryshojnë pak aromat vaginale.

Provo të zvogëloni këto ushqime dhe t’i zëvendësoni ato me më shumë kokrra, fruta dhe perime për të marrë një aromë të butë. Futni këto ushqime ngadalë, një në një kohë, dhe shihni se cilat shkaktojnë aroma të padëshiruara./Gazeta Shneta/