Qumështi i gjirit: Rastet kur mund të jetë vdekjeprurës për foshnjën

2019-04-04 në ora 16:33

Kur është fjala për të ushqyer një të porsalindur, të gjitha nënat e dinë se qumështi i gjirit është gjëja më e mirë. Sigurisht, nëse për ndonjë arsye nuk jeni në gjendje ta ushqeni me gji, gjithmonë mund të mbështeteni në formulë. Ndërsa formula vjen me udhëzime të detajuara standarde për përdorim dhe ruajtje, e njëjta gjë nuk mund të thuhet kur bëhet fjalë për ruajtjen e qumështit të gjirit.

Rastet kur ju rrezikoni me jetë bebet tuaja janë: Përdorimi i shisheve të formulës të cilat mund të kenë qoftë në përbërje apo edhe të jetë nga pjesa e jashtme e ndotur, mund të ndikojë negativisht tek fëmija.

Ngrirja e  qumështit të gjirit – Qumështi i gjirit vazhdon të ndryshojë natyrshëm në qëndrueshmëri për t’iu përshtatur nevojave të fëmijës suaj në rritje. Pra, nëse ngrini qumështin për një kohë të gjatë dhe më vonë i ushqeni me atë fëmijën tuaj, ai / ajo ndoshta do të ketë kërkesa të ndryshme ushqyese deri atëherë.

Mënyrat e jo të drejta të ruajtjes – Shtrirja e qeseve të qumështit mbi ushqimin e papërpunuar, si mishi, mund të rezultojë në disa nga bakteret nga mishi që kalojnë në pjesën e jashtme të qesës ku ju e ruani qumështin. Nëse mishi i papërpunuar është vendosur mbi çanta, mund të depërtojë edhe një sasi gjaku, prandaj nëse e ruani në frigo, dhe në të gjendet edhe mishi, atëherë kjo gjë është shumë e rrezikshme për fëmijën tuaj.

Qumështi i gjirit është i rëndësishëm për ushqimin dhe zhvillimin e duhur të engjëllit tuaj të vogël. Pra, sigurohuni që t’i ndiqni këto udhëzime dhe ta ruani atë në mënyrë të drejtë për të ndihmuar fëmijën tuaj të përfitojë përfitimet shëndetësore./Gazeta Shneta/