Raporti i lindjeve nga Gjinekologjia, në gjashtë muajt e parë të vitit 2022 u kryen 4 mijë e 379 lindje

2022-07-06 në ora 09:25

Në klinikën e Gjinekologjisë në QKUK, në gjashtë mujorin e parë të vitit 2022, u kryen 4 mijë e 379 lindje.

Mes tjerash, ky numër i lindjes është 200 më shumë se sa në vitin e kaluar për të njëjtën periudhë, përcjell Gazeta Shneta.

Në 1 mijë e 623 raste lindjet u kryen me intervenim kirurgjik.

Nga numri i përgjithshëm i lindjeve, 2 mijë e 344 foshnje janë meshkuj dhe 2 mijë e 160 foshnje tjera janë femra.

Sipas raportit të punës për periudhën janar- qershor, u regjistruan 111 lindje me binjakë dhe 7 lindje me trinjakë. /Gazeta Shneta/