Razije Musa: Ja cilat janë ushtrimet më të mira për bebën tuaj (FOTO)

2017-02-26 në ora 17:10

Në këshillën e radhës për nënat e reja, Razije Musa, ju tregon se cilat janë ushtrimet më të mira për bebën tuaj.

Në postimin e saj për Gazeta Shneta, ajo sqaron se ushtrimet duhet të bëhen në kohë të caktuar.

Ja postimi i plotë:

Nëna të palodhura dhe të dashura, sot do të ndalem në një pikë poashtu shumë të rëndësishme në listën e këshillave.

Bëhet fjalë për ushtrimet e bebës, të cilat mund t’i aplikoni sapi t’i ketë rënë kërthiza bebës dhe të ketë kaluar verdhëzen (sarillëkun).

Mund të filloni duke vendosur bebën të shtrirë në bark. Arsyeja: Pasi bebja fle shumicën e kohës në shpinë, herë pas herë në krahë dhe në kët ëmënyrë koka mund edhe të merr sado pak deformime.

Kjo pozitë ndihmon forcimin e muskujve të shpinës qafës dhe kraharorit dhe ngritjen sa më të lehtë të kokës.

Por kujdes kur e vendosni bebën në bark, duhet bërë vetëm me një kusht: Gjithmonë nëna m qenë afër dhe vigjilente mos të aspirojë beba.

Mjafton dy herë në ditë nga 5 minuta apo derisa bebja të jetë e qetë.

Asnjëherë mos e vendosni në bark bebën nëse qan. Poashtu, kjo pozitë ndihmon për bebe që kanë gazra (ngerqe) dhe kolikë, ndihmon në lirimin e tyre.

Kujdes afër gojës asgjë që bebja mund të fus në gojë. /Shkroi: Razije Musa/

Foto: Razije Musa