Razije Musa: Kështu mund të ndodh Vdekja e Papritur e fëmijëve

2017-10-22 në ora 20:54

Mamia Razije Musa ka shpjeguar disa detaje në lidhje me kanosjen e sindromit të Vdekjes së Papritur tek fëmijët.

Pershendetje

Nje detaje tjeter shumē i

Rëndsishm rreth gjumit, qē e ndjeje për obligim tē ndaje me ju është edhe rreziku qē i kanoset te voglit tuaj nese vendosen ne krahe ose barkaz, e sidomos pa pranine tuaj.

Pikerisht kēshtu paraqitet rreziku për vdekjen e papritur ose SIDS.

Jane disa shkaktare te ketije fenomeni.

  1. Sëmundjet e lindura apo tē fituara
  2. Pirja e duhanit nē dhomēn e bebēs
  3. Temperatura e lartē nė dhomē mbi 22c
  4. Rrobat e tepērta qē I veshni bebēs dhe e mbuloni me shume gjera
  5. Pozita e vendosure nē KRAH apo PĒRMBYS(barke)
  6. Vendosja e bebes ne shpine shmange ne menyre te madhe rrezikun per vdekje te papritur, sepse ka mundesi te levize koken me lirshem.

Me shumē dashuri

Razija