Remdesivir, ilaçi kundër Ebolës, do të aprovohet për të trajtuar pacientët me koronavirus brenda ditëve

2020-05-19 në ora 23:12

Remdesivir ilaçi i Ebolës është caktuar të miratohet për të trajtuar pacientët me koronavirus brenda ditëve.

Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH) më parë e quajti atë një trajtim të efektshëm për Covid-19 në mesin e të gjitha ilaçeve të tjera që studiohen në prova, trasmeton Gazeta Shneta.

Evropa ka qenë një nga zonat më të goditura në Mbretërinë e Bashkuar, Italinë, Francën dhe Spanjën. Kreu i agjensisë së ilaçeve të Bashkimit Evropian zbuloi sot se një autorizim fillestar për remdesivir të kompanisë farmaceutike amerikane Gilead si një trajtim për Covid-19 mund t’i jepet në ditët e ardhshme.

Kjo mund të nënkuptojë që britanikët me koronavirus së shpejti do të marrin trajtimin me ilaçin eksperimental antiviral.

Agjensia Evropiane e Barnave ka rekomanduar tashmë përdorimin e remdesivir, i cili lejon që një ilaç të administrohet tek pacientët edhe para se të jetë plotësisht i autorizuar.

Përveç remdesivir, Rasi tha se trajtime të tjera të mundshme kundër Covid-19 që mund të jenë në dispozicion të shpejtë janë ato të bazuara në antitrupa monoklonal, të cilat mund të neutralizojnë koronavirusin që shkakton sëmundjen Covid-19.

Remdesivir fillimisht u krijua si një trajtim i mundshëm për Ebola. /GazetaShneta/