Rrëfimi prekës i nënës: Kam humbur 15 fëmijë në 18 vitet e fundit

2017-11-01 në ora 17:25

Kerry Perkins, 37 vjeçe, është në mesin e grave që ka abortuar më shumë se dy herë.

Por ndryshe nga shumica, ajo ka duruar këtë agoni përsëri dhe përsëri, transmeton Gazeta Shneta.

Që kur ajo filloi të përpiqej për të ngelur shtatzënë kur ishte 19 vjeçe, ajo kishte 15 aborte – duke përfshirë dy të fundit, dy vajza, në 16 javë.

Megjithëse akoma është diskutuar shumë rrallë, rreth një në katër shtatzëni përfundojnë në abort.

Znj. Perkins ka sindromën policistike ovariane, një çekuilibër hormonal që prek ovulacionin dhe endometriozën, një gjendje ku indet e mitrës rriten jashtë mitrës, të dyja të cilat mendohet të rrisin rrezikun e abortit.

Zonja Perkins, e cila jeton në Milton Keynes me bashkëshortin David, 46 vjeç, ka pasur trajtim të fertilitetit – por pa sukses.

Ajo u përpoq të mbështeste grupet e nënave me pikëllimin e saj, duke thënë: “Kur u thashë se sa aborte kisha, ndihesha sikur tërhiqeshin nga unë, sikur të ishte diçka ngjitëse. Unë jam ndier e izoluar në pikëllimin tim. Ndihem si një dështim femëror. ‘

Zonja Perkins, e cila nuk pi apo pi duhan, tha se ajo do të vazhdojë të përpiqet të krijoj familje./Gazeta Shneta/