Rregulloni gjumin tuaj përmes shkencës (Foto)

2017-04-13 në ora 17:28

Faqja Bright Side ka bashkuar rekomandime nga specialistët më të lartë se si të fleni siç duhet për të rregulluar të gjitha problemet tuaja shëndetësore, transmeton Gazeta Shneta.

Dhimbjet e krahut

Pozicioni më i mirë i gjumit është shtrirë në shpinë. Vendosni një jastëk të hollë (një jastëk ortopedik do të punojë më mirë për ju) nën kokën tuaj. Merrni një jastëk, vendoseni në barkun tuaj dhe përqafojeni atë. Shpatullat tuaja tani do të jenë në pozicionin e duhur dhe të qëndrueshëm.

Nëse nuk ju pëlqen gjumi në shpinë, provoni të shtriheninë anën që nuk do të ndjeni dhimbje. Nxirreni këmbët pak deri në gjoks dhe vendosni një jastëk në mes të gjunjëve. Fjetja me dorë nën kokën tuaj nuk është e këshillueshme pasi ajo prodhon një pozitë të panatyrshme të shpatullës.

Dhimbjet e shpinës

Fjetja në shpinë është ndoshta pozicioni më i mirë për ju. Vendosni një jastëk nën gjunjë për të ndihmuar në rikthimin e kthesave natyrale të kurrizit dhe për të zvogëluar tensionin në gjunjtë tuaj. Ju gjithashtu mund të provoni edhe një peshqir të vogël të mbështjellë nën pjesën e poshtme të shpinës për mbështetje shtesë.

Dhimbjet në shpinë

Në përgjithësi, duke fjetur në shpinë me një jastëk nën kokën tuaj dhe një jastëk nën çdo krah është alternativa më e mirë. Njerëzit me probleme të qafës duhet të zgjedhin jastëkët e tyre me shumë kujdes, dhe është më mirë të shikoni për jastëkë ortopedike ose ata rrokullisës./Gazeta Shneta/