Rreziku pak i njohur dhe i rrezikshëm për nënat që lindin me prerje cezariane

2018-07-07 në ora 17:45

Është komplikacioni pak i njohur, por i rrezikshëm pas një prerje cezariane.

Një shtatzëni ektopike që implanton në indin e shenjës nga një seksion të mëparshëm cezarian, i quajtur shtatzëni cezariane e shenjës ose shtatzëni ektopike e shenjës cezariane, është një gjendje shëndetësore që vetëm një numër i vogël i grave në mbarë botën e ka përjetuar, transmeton Gazeta Shneta.

Ndonëse ende shumë e rrallë, mjekët po shohin një numër në rritje të grave që paraqiten me këtë lloj shtatzëni të rrezikshme, ndoshta të lidhura me rritjen e niveleve të lindjeve cezariane gjatë dekadave të fundit.

Më parë këtë vit, një grua 38-vjeçare u paraqit në spital me një histori prej tri seksione të mëparshme cezariane. Ajo u ankua për dhimbje të barkut dhe gjakderdhje vaginale, raportojnë mjekët në gazetën mjekësore të Omanit.

Mjekët, Roy dhe Radfer, shkruajnë se një gjendje e tillë mund të shkaktojë një këputje të shenjës së seksionit dhe gjakderdhje të tepërt, si dhe për shërimin e plotë nevojitet heqja e mitrës./Gazeta Shneta/