Rrëzimi gjatë shtatzënisë – a lëndohet foshnja juaj

2020-02-12 në ora 14:27

Kur jeni shtatzënë, çdo lëvizje mund të jetë shkak që një nënë shtatzënë të shqetësohet.

Rënia gjithmonë mund të duket më e frikshme se sa është. Këtu janë disa ide të gabuara në lidhje me atë që një rënie mund të ju bëjë gjatë shtatzënisë shkruan parenting.firstcry, transmeton GazetaShneta.

Arsyet e rënies gjatë shtatzënisë

Ka shumë arsye që mund të pësoni rënie kur jeni shtatzënë. Disa nga këto janë:

1)Zhvendosja në qendrën e gravitetit

Një ndryshim në qendrën tuaj të gravitetit është një nga shkaqet kryesore për një rënie kur jeni shtatzënë. Kjo mund të jetë rezultat i një çekuilibri të papritur të krijuar në muskujt tuaj për shkak të shtimit të shpejtë të peshës gjatë tremujorit të dytë dhe të tretë.

2)Hormonet e shtatzënisë

Shtatzënia shkakton pabarazitë hormonale. Disa nga këto hormone relaksojnë nyjet dhe ligamentet tuaja, të cilat veprojnë si një formë e mbështetjes ndaj qafës së mitrës gjatë periudhës së shtatzënisë. Këto nyje shtrihen dhe relaksohen, duke lejuar trupin të rishpërndajë peshën rreth rajonit të legenit në mënyrë që rritja e foshnjës tuaj të mos pengohet dhe nyjet tuaja të mos dëmtohen. Kjo mund të bëjë që nyjet të pushojnë shumë, duke çuar në një rënie.

3) Presioni i ulët i gjakut dhe sheqeri

Një gjendje e zakonshme kur jeni shtatzënë, luhatjet e sheqerit në gjak dhe presioni i gjakut për shkak të një sistemi të dobësuar imunitar dhe çekuilibri në hormonet mund të shkaktojnë marramendje dhe rënie të rëndë.

A mund ta dëmtojë rrëzimi foshnjen?

Lëvizja e fetusit është jashtëzakonisht e mbrojtur nga shtresa të shumta e të ndryshme që veprojnë duke shtrënguar lëvizjen, ndërsa gjithashtu mbështesin fëmijën tuaj. Rrëshqitja nuk konsiderohet e rrezikshme, përveç nëse rënia ka shenjat e mëposhtme të rrezikut:

-Rënia rezulton në gjakderdhje në çdo pjesë afër rajonit të barkut ose vaginës

-Rënia rezulton në ngacmuese të dhimbjes

-Rënia çon në një rrjedhje të lëngut amniotik./GazetaShneta/