Sa më shumë kalojnë vitet keni më pak shanse për shtatzëni, ja përse

2018-02-10 në ora 10:02

Shanset tua për të konceptuar shpejt varet krejtësisht nga mosha juaj. Gratë janë më pjellore në mes të moshës 20 dhe 24.

Mund të duhet shumë më gjatë për të mbetur shtatëzënë kur mbushni të 30-tat ose fillim të 40-tave, transmeton Gazeta Shneta.

Rreth gjysma e grave që nuk mbesin shtatëzënë në vitin e parë krijojnë gjatë vitit pasues, duke dhënë një normë shtatzënie prej 92 për qind në tentimin e radhës.

Shifrat për gratë e moshës 30-34 vjeç janë mjaft problematike, por duhen të presin rreth dy vite në mënyrë që të kenë shanse të konceptimit.

Për shkak se normat e konceptimit natyror janë aq të mira, zakonisht është e rekomanduar që të kërkoni ndihmë nga mjeku juaj i përgjithshëm nëse nuk jeni konceptuar për një vit.

Por nëse jeni mbi moshën 35 vjeçare, atëherë kërkoni ndihmën e mjekut sa më shpejt./Gazeta Shneta/