Sa shpesh duhet ta lani fëmijën tuaj

2017-10-21 në ora 09:23

Në shumë familje, një dush bëhet  një rutinë gjithmonë para gjumit. Por, nga një perspektivë e pastërtisë, derisa fëmija juaj po zvarritet përreth dhe bënë ndonjë sherr të vockël, një dush nuk është me të vërtetë i nevojshëm më shumë se disa herë në javë.

Thjesht lani fytyrën e tij shpesh, pastroni gjërat që e mbështjellni lëkurën e bebes suaj dhe pastroni tërësisht zonën e tij gjenitale pas çdo ndryshimi.

Ku ta lani fëmijën tuaj

Ka kuptim të përdorësh lavamanin e kuzhinës ose një vaskë të vogël plastike. Një vaskë standarde kërkon që ju të uleni në gjunjë ose të jeni mbi fëmijën tuaj dhe t’ju japë më pak kontroll mbi lëvizjet e tij.

Si duhet ta lani beben tuaj

Ja se si ta lani fëmijën tuaj dhe çfarë do t’ju nevojitet për të bërë banje të lehtë. Me fat, koha e dushit do të bëhet një nga pjesët më të këndshme të ditëve tuaja së bashku:

Mblidhni të gjitha gjërat e nevojshme për vaske dhe vendosni një peshqir, një pelenë të pastër dhe rroba.

Mbusheni vaskën gjysmë me ujë që ndihet i ngrohtë, por jo i nxehtë në brendësi të duarve tuaja – rreth 90 gradë Fahrenheit (32 gradë Celsius) ose pak gradë më të ngrohtë.

Sillni fëmijën tuaj në zonën e banjës dhe zhvisheni plotësisht.

Pas gjithë larjes mbështillni  fëmijën tuaj në një peshqir të mbuluar me kapuç dhe mbani anën e saj të thatë. Nëse lëkura e saj është e thatë, ose nëse ajo ka pak skuqje në pelenë, ju mund të aplikoni një locion të butë pas dushit të saj. /Gazeta Shneta/