Shenja e bardhë tek gjuha e bebeve, çdo gjë që duhet të dini

2018-02-03 në ora 11:19

Gjuha e bardhë tek bebet bëhet zakonisht kur ushqehet me qumësht të gjirit.

Kjo është një infeksion që e bënë gjuhën e bebes suaj të bardhë, dhe kjo zakonisht ndodhë kur një qelizë e quajtur Candida rritet në sistemin imunitar të bebes suaj, transmeton Gazeta Shneta.

Kjo gjendje paraqet simptoma jo vetëm tek fëmija por edhe tek nëna, ndër simptomat që kanë nënat gjidhënëse janë:

Një thithkë të fortë

Dhimbje e gjirit

Kruarje të gjirit

Infeksion vaginal

Ndërsa po ashtu tek bebet shfaqen këto simptoma:

Skuqje e ndjeshme në zonën intime të bebes.

Shenja të bardha të vogëla në gjuhë.

Refuzimi i gjirit.

Duke lëshuar tinguj derisa ushqehet me gji.

Ndërsa, nëse mendoni që keni një infeksion të tillë drejtohuni mjekut tuaj më të afërt.

Prej kurave popullore mund të përdorni hudhrën që brenda një apo dy javëve shëron infeksionin./Gazeta Shneta/