Shkaktarët e zakonshëm të gazrave vaginale dhe parandalimi i tyre

2019-12-01 në ora 21:00

Gazi vaginal ndodh kur ajri bllokohet në vaginë. Është një gjendje e zakonshme dhe zakonisht nuk shoqërohet me ndonjë rrezik për shëndetin.

Në raste të rralla, megjithatë, mund të jetë një shenjë e kushteve më serioze që kërkojnë trajtim mjekësor, siç janë fistulat vaginale, të cilat janë shkaktuar nga një lidhje jonormale midis dy organeve, transmeton Gazeta Shneta.

Çfarë është gazi vaginal?

Zakonisht ka pak ajër në vaginë, por gazi vaginal mund të ndodhë kur xhepat ose flluskat më të mëdha bëhen të mbërthyer dhe ngadalësohen ose kur ajri lëshohet papritur.

Gazi vaginal zakonisht shkakton një tingull të dukshëm pasi ajri i bllokuar lëkundet përmes kanalit vaginal.

Shkaktarët e zakonshëm

Kurdo që diçka futet në vaginë, ajri mund të hyjë dhe të futet brenda.

Çrregullime në pelvnik

Ekzistojnë shumë pak studime mbi gazin vaginal, ndoshta sepse nuk është i dëmshëm por çrregullimet në pelvnik mund të shkaktojnë gazra vaginale.

Aktiviteti seksual

Gjatë aktivitetit seksual ajri lehtë mund të bllokohet brenda vaginës.

Muskujt e tensionuar

Disa aktivitete, të tilla si aktiviteti seksual ose ekzaminimet gjinekologjike mund të bëjnë që muskujt e legenit të tensionohet./GazetaShneta/