‘Shkëlqimi i shtatëzanisë’, ndryshimet e lëkurës si pasojë e hormoneve në rritje

2020-10-25 në ora 23:21

Ka shumë ndryshime fiziologjike dhe shqetësime të zakonshme që vijnë me shtatzëninë të tilla si të përziera, lodhje ose ënjtje.

Sidoqoftë, shkëlqimi i shtatzënisë është një nga ndryshimet fiziologjike që shumë gra presin me padurim ndërsa janë shtatzënë shkruan burimi American Pregnancy Association.

Shkëlqimi i shtatzënisë është një nga ndryshimet e lëkurës që shkaktohet si pasojë e rritjes së hormoneve gjatë shtatzënisë përcjell Gazeta Shneta.

Këto hormone bëjnë që gjëndrat tuaja të prodhojnë më shumë vaj, gjë që e bën fytyrën tuaj të shkëlqyeshme.

Një faktor tjetër kontribues është rritja e fluksit të gjakut. Gjatë shtatzënisë, trupi juaj rrit prodhimin e gjakut me afërsisht 50%.

Teoria e propozuar është që kjo rritje në rrjedhën e gjakut dhe qarkullimin e çon fytyrën tuaj të jetë më e ndritshme, ose më e plotë.

Nëse jeni duke përjetuar shkëlqimin e shtatzënisë, llogarisni veten të bekuar dhe shijojeni për ca kohë që mundeni.

Për të mësuar më shumë rreth komplikimeve të shtatëzanisë KLIKO KËTU.

Sidoqoftë, rritja e vajit mund ta bëjë lëkurën tuaj shumë të yndyrshme dhe ndonjëherë shkakton puçrra, të njohura gjithashtu si puçrra të shtatzënisë.

Nëse kjo vërtetohet, jeni të mirëpritur të përdorni një pastrues pa vaj për të pastruar fytyrën tuaj dhe për të zvogëluar sasinë e vajit në lëkurën tuaj.

Shpresojmë,se  ju do të jeni në gjendje të shfaqni shkëlqimin tuaj të shtatzënisë dhe të shmangni maskën e shtatzënisë. /Gazeta Shneta/