Shkenca zbulon pse duhet të jeni strikt me fëmijët për kohën e gjumit

2018-01-31 në ora 14:28

Nëse nuk keni pranuar të negocioni kohën e gjumit me fëmijët tuaj, shkenca tregon se kjo do të jetë më mirë për ta shkruan Kidspot transmeton Gazeta Shneta.

Nëse keni provuar një ngushëllues për kohën e hershme të gjumit të fëmijëve, tani keni shkencën në anën tuaj. Jo vetëm që një gjumë i hershëm është i mrekullueshëm për të kursyer mendjen tuaj të shëndoshë, por po bëni edhe diçka të mrekullueshme për fëmijët tuaj.

Një studim, i botuar në Journal of Pediatrics të Shtatorit, ka treguar se parafillorët me kohë të gjumit të hershme janë në një rrezik shumë më të ulët për të zhvilluar trashje në vitet e tyre të adoleshencës. Koha e hershme e gjumit është e lidhur me rrezikun e zvogëluar të trashjes. Dhe kur ata thonë “rrezik shumë më të ulët”, ata e kuptojnë atë.

Në fakt, studiuesit zbuluan se “fëmijët e moshës parashkollore me kohën e hershëm të gjumit gjat javës kishin për gjysmë më shumë gjasa se fëmijët me kohë të mëvonshme të gjumit për trashje gjatë adoleshencës.” Pra, ajo rutinë e mirë e gjumit që po vendosni tani mund të ndihmojë në parandalimin e trashjes fëmijërore.

Dhe kjo nuk është domosdoshmërisht për kohën e saktë që ju vendosni fëmijët tuaj në shtrat, por në cilësinë dhe sasinë e gjumit që ata po marrin që ka ndikime të qëndrueshme në shëndetin e tyre, tha për CNN Sarah Anderson, autorja kryesore i studimit.

Ka disa mundësi përse shkuarja herët në krevat mund të sjelë rezultate më të mira shëndetësore. “Së pari, fëmijët që kanë një gjumë të rregullt të hershëm kanë më shumë gjasa të kenë gjumë të mjaftueshëm. Nuk mund të rezultojë me ndryshime në hormonet që kontrollojnë oreksin dhe metabolizmin”, tha Anderson për CNN.”

Gjithashtu, duke qëndruar më vonë në mbrëmje, ofron më shumë mundësi për të ngrënë dhe për të parë reklama televizive që promovojnë ushqimet e pashëndetshme”, shtoi ajo. “Duke rekomanduar që fëmijët e moshës parashkollore të jenë në shtrat deri në orën 8 është një rutinë familjare që mund të modifikohet që mund të ndihmojë në parandalimin e trashjes”.

Gjumi i mirë është i lidhur me shëndetin e trurit

Nuk janë vetëm normat e trashjes që janë prekur nga zakonet e gjumit të fëmijëve. Ju e dini tashmë këtë. Nëse keni trajtuar të rinjtë e privuar nga gjumi, të cilët e zgjodhën ngacmimin dhe paaftësinë për të bërë gjërat e tyre së bashku.

Dhe gjëja e fundit që çdo prind ka nevojë është një fëmijë i paaftë për të rregulluar emocionet e tyre. Tingëllon si një recetë për një fëmijë të hidhur që po pret në rresht. / Gazeta Shneta