Shpresë e re për gratë që kanë abortuar shumë herë

2018-02-13 në ora 21:46

Shkencëtarët kanë zbuluar rolin kyç të luajtur nga një gjen fertilizues pas editimit të ADN-së në embrionet njerëzore.

Shkencëtarët përdorën sistemin e diskutueshëm CRISPR-Cas9 për të ‘modifikuar’ embrionet njerëzore në rritje për të parë se çfarë do të ndodhte kur një gjen kyç të hiqej, transmeton Gazeta Shneta.

Ata zbuluan se një proteinë e quajtur OCT4 ndihmoi të vendoste nëse një embrion do të rritet normalisht ose vetë-shkatërron.

Një nga aplikimet kryesore për hulumtim është përmirësimi i niveleve të suksesit të IVF.

Shkencëtarët kaluan më shumë se një vit për të përsosur teknikën e tyre me minj dhe qelizat burimore njerëzore para se të fillonin punën në embrionet njerëzore./Gazeta Shneta/