Shqetësuese, ngritje e shifrave të përdoruesve të alkoolit para gjumit

2017-02-23 në ora 13:30

Numri i njerëzve që përdorin alkoolin para gjumit për t’i ndihmuar të kenë shumë të mirë gjatë natës, është në rritje e sipër.

Një e katërta e personave madhor konsumojnë alkool para gjumin, shifër kjo rreth 16% më e lartë krahasuar me katër vite më parë.

Një tjetër ndryshim është në lidhje me 12% që kanë deklaruar që nuk flenë me partnerët e tyre.

Krahasuar me vitin 2013 ky numër ka pësuar rritje për 8%. Ky studim është zhvilluar me 5,002 gra dhe burra.

Të gjeturat tjera të studimit kanë të bëjnë me uljen e numrit të personave të cilët lexojnë para gjumit si dhe një e treta e tyre kanë problem me gjumin në përgjithësi.

E gjetura më shqetësuese mbetet rritja e përdorimit të alkoolit.