SHSKUK: Më shumë lirime, se pranime të pacientëve me COVID-19

2021-09-11 në ora 13:19

Në raportin ditor të shpalosur nga Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës (SHSKUK), është parë nga afër gjendja e fundit e krijuar në vend si rezultat i variantit Delta.

Bazuar në raportet e dërguara nga klinikat Covid-19 në QKUK dhe spitalet e përgjithshme, në 24-orët e fundit ka pasur më shumë lirime të pacientëve, krahasuar me numrin e pranimeve, përcjell Gazeta Shneta.

Në QKUK ka pasur 25 pranime të pacientëve, kundrejt 40 lirimeve të tjera që janë bërë nga ana e mjekëve. Në spitalet e përgjithshme ka pasur 51 pranime, kurse 56 lirime të pacientëve.

Në tërë Shërbimin Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës, trajtim mjekësor po marrin 1002 pacientë, prej tyre 887 me Covid-19 pozitivë, 838 me oksigjeno-terapi dhe 65 në kujdes intensiv, në gjendje të rënduar shëndetësore.

– Klinika Infektive, ka 99 pacientë;

– Klinika Infektive II (Mjekësi Sportive), 88 pacientë;

– Klinika Infektive III (Interno), 64 pacientë;

– Klinika e Pulmologjisë, 74 pacientë;

Mjekimi Intensiv COVID-19 dhe Mjekim Intensiv në Klinikë Infektive 28 pacientë;

– Klinika e Gjinekologjisë, 14 pacientë;

– Klinika e Pediatrisë, 1 pacientë;

– Spitali i Prizrenit, 131 pacientë;

– Spitali i Gjakovës, 76 pacientë;

– Spitali i Pejës, 192 pacientë;

– Spitali i Gjilanit, 90 pacientë;

– Spitali i Vushtrrisë, 23 pacientë;

– Spitali i Mitrovicës, 55 pacientë;

– Spitali i Ferizajt, 67 pacientë. /Gazeta Shneta/