Si dhe kur duhet të bëni marrëdhënie seksuale pas lindjes, sipas ekspertëve të shëndetit seksual

2020-10-27 në ora 22:36

Kur sillni për herë të parë të porsalindurin në shtëpi, seksi mund të jetë gjëja e fundit në mendjen tuaj.

Nuk ka ndonjë kohë të caktuar që një prind i ri duhet të presë para se të futet përsëri në dhomën e gjumit. Gjatë asaj kohe një prind i ri mund të përjetojë lodhje, thatësi të vaginës, dhimbje ose mos dëshirë seksuale, transmeton Gazeta Shneta.

Sipas ekspertëve duhet të prisni deri në gjashtë javë për të pasur marrëdhënie seksuale.

Filloni me masturbim

Në çdo fazë të jetës, kënaqësia nga vetja mund të ndihmojë një person të ndihet më i lidhur me trupin e tij dhe kjo është veçanërisht e rëndësishme pasi të keni kaluar ndryshime hormonale që vijnë nga të qenit shtatzënë dhe lindjes.

Rindërtoni intimitetin në marrëdhënien tuaj para se të bëni seks

Mënyra se si gratë ndiheshin seksualisht dhe se si ata e perceptonin partnerin e tyre të ndjeheshin seksualisht, ishin faktorë më të rëndësishëm në kënaqësinë e tyre pas lindjes se faktorët fizikë si ushqyerja me gji ose trauma vaginale.

Përfundimet sugjerojnë që rindërtimi i një lidhjeje intime me partnerin tuaj mund të ndihmojë që seksi uaj pas foshnjës të jetë më i kënaqshëm. /GazetaShneta/