Si ta kuptoni nëse foshnja juaj është duke fjetur më shumë sa duhet

2018-07-27 në ora 10:03

Shumica e të sapolindurve kalojnë më shumë kohë duke fjetur, ndonëse gjumi mund të ndodhë në copa të vogla ose në një orar të parregullt.

Menaxhimi i gjumit të një porsalinduri është një nga detyrat më sfiduese të kujdesjes për një të porsalindur. Foshnjet e sapolindura nuk janë mësuar me oraret ose ritmet e një dite tipike. Për këtë arsye, ata nuk mund të flenë në kohën e duhur.

Fondacioni Kombëtar i Gjumit rekomandon që të sapolindurit të marrin 14-17 orë gjumë në ditë, transmeton Gazeta Shneta.

Megjithatë, kjo shkallë kohore ndryshon shumë, dhe disa të sapolindur mund të flenë vetëm për 11 orë ndërsa të tjerët do të flenë deri në 19 orë në ditë. Të sapolindurit mund të flenë më shumë ose më pak se zakonisht kur janë të sëmurë ose përjetojnë përçarje në rutinat e tyre të rregullta.

Shumica e të sapolindurve flenë në breshëri prej 30-45 minuta deri në 3-4 orë. Në dy javët e para, është standard për një të porsalindur të zgjohen për të ushqyer dhe pastaj të shkojë sërish për të fjetur.

Të sapolindurit zakonisht nuk zgjohen për më shumë se 3 orë në një kohë./Gazeta Shneta/