Si mund të zbuloni se jeni shtatzënë me një djalë apo vajzë

2018-07-27 në ora 10:22

Duke mësuar me seksin e fetusit mund të jetë një nga aspektet më emocionuese të shtatzënisë. Nuk është çudi që ka kaq shumë metoda të supozuara për ta kuptuar këtë.

Më shumë se 50 për qind e grave shtatzëna ndjehen të sëmura gjatë tremujorit të parë. Disa njerëz besojnë se sëmundja më e rëndë në mëngjes tregon se foshnja do të jetë vajzë.

Arsyetimi është se gratë që mbartin vajzat kanë nivele të larta të hormoneve, gjë që përkeqëson sëmundjen në mëngjes, ndërsa gratë që mbartin djemtë kanë më pak të përziera, sepse nivelet e hormoneve janë më të ulëta, transmeton Gazeta Shneta.

Një mit thotë se gratë që presin djem të kenë dëshirë për ushqime të kripura dhe të shijshme, të tilla si patate dhe që ata që mbajnë vajzat preferojnë ushqime të ëmbla, të tilla si akullore dhe çokollata.

Megjithatë, dëshirat kanë më shumë gjasa të përfaqësojnë nevojat ushqyese të një gruaje. Autorët e studimit të njëjtë sugjerojnë një ngjashmëri midis ushqimeve që një grua dëshironte menjëherë përpara një periudhe menstruale dhe atyre që kishin dëshirë gjatë shtatzënisë./Gazeta Shneta/