Si ta ndaloni zemërimin e fëmijës… me një patate

2017-05-25 në ora 13:40

Prindërit tregojnë se humori dhe absurditeti është një nga mënyrat më të mira për të ndaluar një zemërim të vogël të foshnjave. Të vegjlit tanë janë të angazhuar fort për gëzim, edhe nëse ata e kanë të vështirë të dalin nga ndjenjat e mëdha që i mbushin ato çdo ditë, duke rezultuar në ato mizore dhe të turpshme.

Një baba ka treguar metodën qesharake për shpërqëndrimin e fëmijës në momentet nevrike. Duke postuar në Reddit, ai tregoi se si ai shmangu një krizë me tre-vjeçarin e tij duke përdorur patate.
Ai filloi: “Kur të gatuash një supë ose ndonjë ushqim tjetër, shtoni një patate, nëse është shumë e kripur, sepse ajo do të absorboj kripë shtesë. Kështu që sot fëmija 3 vjeçar po trillon dhe po ankohet për gjithçka. Kështu pas veprimeve të trillueshme, i thash djalit tim të mos bëhej kaq i ‘kripur’.”

“Gjeta patinën më të madhe që kishim dhe i thamë se duhet të mbajë këtë derisa të ndryshojë qëndrimin e tij. Ai është shumë i kripur edhe kur është i qetë dhe i gatshëm të thotë gjëra të bukura, ai mund të lëshojë patatin dhe të na bashkohet përsëri.

Ai mendonte se ishte kaq budalla dhe gjendja e tij ndryshoi. Fillimisht ai ishte i hutuar dhe donte ta ulte, por i thashë se ai nuk do të prejë pataten derisa të mos jetë në gjendje më të mirë për të kompozuar veten.”

“Qëndrimi i tij ndryshoj plotësisht, filloi të qeshte dhe na u bashkangjit neve familjarëve. Nganjëherë veprimet e çuditshme dhe qesharake nuk janë aq të turpshme aq sa duken!”

Ai u rekomandon prindërve të tjerë të bëhen më kreativ dhe të bëjnë veprime të çuditshme në momente nevrikosëse.