Si të parandaloni preklampsinë gjatë shtatzënisë

2018-01-31 në ora 11:58

A keni dëgjuar për preeclampsia? Ndoshta ju e keni përjetuar atë vetë, ose keni pasur një mik ose anëtar të familjes të diagnostikuar me preeclampsia në shtatzëni shkruan Mother Rising Birth transmeton Gazeta Shneta.

Simptomat e Preklampsisë

Sipas marsit të Dimes, shenjat dhe simptomat e preeclampsia përfshijnë: Presion të lartë të gjakut, proteina në urinë, dhimbje koke të rënda, problemet e vizionit, si turbullimë, dritat e ndezura, ose ndjeshmëria ndaj dritës, dhimbje në pjesën e sipërme të djathtë të barkut, përzier ose të vjella, marramendje, fitimi i papritur i peshës, ënjtje në këmbë, duar dhe fytyrë.

Si të parandaloni preklampësinë

Këtu është një studim që tregon nëse një grua konsumon një probiotik me bazë qumështi çdo ditë ose ëdo javë gjatë gjithë shtatzënisë së saj, rreziku i saj për zhvillimin e preklampësisë zvogëlohet. Në fakt, konsumimi ditor i këtyre probiotikëve do të ulë gjasat e preklampësisë me 20%.

Konsumoni ato në bazë javore dhe rrezikun për preklampsia të rënda (ajo që vërtetë, vërtetë duhet të shmangni) zbret me 25%. Konsumoni ato çdo ditë dhe rreziku për preklampsi të rënda zbret nga 39%.

Arsyeja që ata studiuan efektin e probiotikëve është sepse probiotikët kanë një efekt anti-inflamator në trupin tonë. Ata donin të shihnin nëse inflamacionet më pak në një fëmijë dhe placentë në rritje do të ishin vërtet të dobishme. Ata ishin të saktë!

Në minimum, ajo që mund të merrni nga ky studim është thjesht të hani probiotikë me baza qumështi çdo ditë gjatë shtatzënisë tuaj. Kjo do të thotë shumë kos, kos të ngrirë dhe kefir.

Ju mund të gjeni ndonjë nga këto produkte në dyqanet tuaja lokale. / Gazeta Shneta