Si t’i lehtësoni djersitjet e natës pas lindjes

2018-07-27 në ora 08:41

Shumë gra përjetojnë djersitje natën ose ndezje të nxehta pas shtatzënisë. Këto janë të njohura si djersitje natën paslindjes. Disa mjete juridike në shtëpi mund të ndihmojnë në zbutjen e simptomave.

Djersitja e natës ndodh kur një grua përjeton një ndjesi të nxehtë gjatë natës. Shumë njerëz i shoqërojnë këto dhe djersitjet e natës me menopauza, por shtatzënia, e cila është gjithashtu një kohë e ndryshimeve të rëndësishme hormonale, mund t’i shkaktojë edhe ata.

Sipas një studimi të vitit 2013, netët e nxehta janë të lidhura me shtatzëninë e zakonshme, duke ndikuar 35 përqind e grave gjatë shtatzënisë dhe 29 përqind të grave pas shtatzënisë, transmeton Gazeta Shneta.

Yndyrat e natës pas lindjes ndodhin për shkak të niveleve të ulëta të estrogjenit. Nivelet e hormoneve, duke përfshirë estrogjenin, ndryshojnë pasi trupi i gruas përshtatet për të mos qenë më shtatzënë.

Gratë gjithashtu mund të djersisin më shumë pas shtatzënisë për të hequr qafe lëngun e tepërt. Sipas Shoqatës Amerikane të Shtatzënisë, trupi i një gruaje merr 50 për qind më shumë gjak dhe lëng trupor gjatë shtatzënisë për të mbështetur rritjen e fëmijës.

Gratë duhet të bisedojnë me mjekun e tyre për djersitjen e  natës pas lindjes. Është e rëndësishme të përjashtohen shkaqet e tjera të estrogjenit të ulët pas lindjes, pasi ato mund të lidhen me një gjendje tiroide të quajtur hipertirodizm./Gazeta Shneta/