Si t’i shmangeni alergjive gjatë shtatzënisë?

2017-05-06 në ora 20:14

Bisedoni me mjekun tuaj për të përcaktuar nëse simptomat tuaja janë shkaktuar nga mbingarkesa hundës ose alergjitë. Dhe nëse keni alergji gjatë shtatzënisë, mbrojtja më e mirë, natyrisht, është një gjë e mirë. Provoni këto këshilla:

Rrini larg njerëzve që pinë duhan. Dhe jo vetëm për shkak të alergjive, por edhe sepse tymi i dorës së dytë është i keq për ju dhe veçanërisht i keq për fëmijën tuaj)
Mundohuni të shmangni kimikatet shtëpiake. Produktet si boja e hollë mund të provokojnë reaksione alergjike.

Nëse jeni alergjik ndaj polenit: Mundohuni të qëndroni aty ku ka ajër të filtruar me ajër të kondicionuar. Nëse dilni jashtë, vendosni syze dielli, për të mbajtur polenin larg nga sytë tuaj dhe hiqni këpucët tuaja, lani duart dhe fytyrën derisa të vini në shtëpi.

Nëse jeni alergjik ndaj ushqimeve: Rrini larg atyre! Sigurohuni që të kontrolloni me kujdes edhe etiketat: Disa përbërës fshehen në vendet më të papritura.

Nëse jeni alergjik ndaj kafshëve shtëpiake: Lërini miqtë tuaj të qenve dhe të maceve të dinë për alergjinë tuaj para se të bini në kontakt me kafshë, kështu që ata kanë kohë për të bërë aranzhime.

Dhe edhe në qoftë se keni marrë tashmë medikamente të rregullta për të trajtuar alergjinë, kontrolloni me mjekun tuaj për sigurinë e tyre gjatë shtatzënisë dhe mos vazhdoni t’i përdorni ato derisa të merrni përparim. Në fakt, praktikuesi juaj duhet të ketë fjalën përfundimtare për çdo medikament që dëshironi të përdorni./Gazeta Shneta/