Simptomat e para të kancerit që gratë nuk duhet t’i injorojnë

2020-06-13 në ora 19:38

Trupat e grave janë gjithmonë në ndryshim. Ndonjëherë ndryshimet që duken normale mund të jenë shenja të kancerit.

Është kryesore t’i kushtoni rëndësi trupit tuaj, në mënyrë që të vëreni kur diçka është ndryshe, transmeton Gazeta Shneta.

Ndryshimet e gjirit

Shumica e gungave të gjirit nuk janë kancer, por mjeku juaj gjithmonë duhet t’i kontrollojë ato. Nëse keni zbehje të lëkurës, shkarkim të thithkës, skuqje konsultohuni me mjekun tuaj.

Gjakderdhje

Nëse simptomat tuaja nuk përmirësohen me kohën ose nëse ndodhin me humbje peshe ose gjakderdhje, shihni një mjek.

Gjakderdhje ndërmjet periudhës

Nëse jeni akoma duke marrë periudha, tregoni mjekur tuaj nëse jeni duke parë gjak mes tyre. Gjakderdhja që nuk është pjesë e ciklit tuaj të zakonshëm mujor mund të ketë shumë shkaqe.

Ndryshimet e lëkurës

Një ndryshim në madhësinë, formën ose ngjyrën e një nishani ose pika tjetër si dhe zhvillimi i njollave të reja, janë shenja të zakonshme të kancerit të lëkurës.

Gjak në urinë ose jashtëqitje

Bisedoni me mjekun tuaj nëse jeni duke pasur gjakderdhje nga një pjesë e trupit tuaj që normalisht nuk ndodh.

Probleme në gëlltitje

Gëlltitja e problemeve të rastit nuk është asgjë për t’u shqetësuar. Por, kur kjo ndodh shpesh, veçanërisht me të vjella ose humbje peshe, mjeku juaj mund të dëshirojë t’ju kontrollojë për kancer të fytit ose stomakut.

Humbje e peshës pa provuar

Humbja e 10 kg ose më shumë pa ndonjë ndryshim në dietën tuaj ose zakonet e stërvitjes mund të sinjalizojë një problem. Humbja më e madhe e pavullnetshme e peshës është kanceri. /GazetaShneta/