Të flini në një shtrat me foshnjën tuaj mund të jetë e rrezikshme

2020-06-13 në ora 19:04

Për disa prindër të rinj, nuk ka asgjë se si ndjenja e foshnjës së tyre duke u mbërthyer pranë tyre në shtrat për të rritur ndjenjën e afërsisë.

Ndarja e një shtrati gjithashtu mund ta bëjë ushqyerjen me gji më të përshtatshme. Sido që të jenë arsyet, ndarja e shtratit të përbashkët gjatë kohëve të fundit ka marr rritje, transmeton Gazeta Shneta.

Ndërsa askush nuk dëshiron të dekurajojë një punë të lehtë midis prindërve dhe foshnjës së tyre, ndarja në shtrat është një praktikë e rrezikshme, thotë Eve Colson, MD.

Ndarja e shtratit me foshnjën tuaj shumëfishon rrezikun për sindromën e vdekjes së papritur të foshnjave pesëfish, sipas një studimi të vitit 2013.

Akademia Amerikane e Pediatrisë citon rreziqet e SIDA dhe mbytje dhe rekomandon të mbajnë fëmijët e tyre jashtë shtratit të tyre, veçanërisht gjatë 3 muajve të parë të jetës.

Colson inkurajon ndarjen e dhomave. Për të ulur rrezikun nga SIDA, ndiqni dy rregulla kur e vendosni fëmijën tuaj poshtë në krevat fëmijën.

Gjëja më e rëndësishme është që foshnja gjithmonë të flejë në shpinë. /GazetaShneta/