Simptomat pas lindjes që asnjëherë nuk duhet t’i injoroni

2018-07-29 në ora 07:06

Pasi të keni lindur, është normale që të keni gjakderdhje, siklet dhe lodhje. Koha, pushimi dhe vetë-ndihma janë zakonisht të gjitha që janë të nevojshme për ju që të ndiheni më mirë.

Shumica e grave bëjnë një rimëkëmbje të plotë dhe të pakomplikuar pas lindjes së fëmijës së tyre. Por herë pas here, emergjencat e vërteta mjekësore ndodhin në ditët dhe javët pas lindjes.

Duke ditur se çfarë janë shenjat paralajmëruese dhe çfarë duhet të bëni nëse ndodhin, mund të bëni të gjitha ndryshimet. Pasi ta keni lindur fëmijën tuaj, pyetni maminë tuaj se si ju mund të merrni kujdesin e lindjes urgjente, nëse keni nevojë për të, transmeton Gazeta Shneta.

Ju duhet të merrni ndihmë të menjëhershme mjekësore nëse keni ndonjë nga këto simptoma. Humbje të rëndë të gjakut, përfshirë mpiksjet (hemorragji pas lindjes). Nëse keni hemorragji pas lindjes mund të humbisni shumë shpejt 500ml ose më shumë gjak dhe do të ketë nevojë për trajtim urgjent.

Nëse vuani më shumë se 24 orë pas lindjes së fëmijës, ka mundësi që të jeni në spital, në të cilin rast do të trajtohet shpejt nga stafi atje. Nëse jeni në shtëpi dhe ju fillon të rrjedh gjak, telefononi një ambulancë nëse:

Gjakderdhja rritet papritmas, dhe rrjedh shumë; Ju kaloni shumë grumbuj të gjakut që janë më të mëdha se një copë; Ju filloni të ndiheni të lodhur ose të trullosur; Rrahjet e zemrës tuaj bëhen të parregullta; Dhimbje koke e ashpër ose e vazhdueshme./Gazeta Shneta/