Terapia e re, shpresë për fëmijët alergjik ndaj kikirikëve

2017-04-15 në ora 17:22

Një trajtim i ri i imunoterapisë përmes gojës (OIT) është vërtetuar të jetë një mënyrë e sigurt dhe efektive për të eliminuar efektet e alergjenit në shumë sëmundje të shkaktuara përmes ekspozimit në kikirikë.

“Ka pasur një rritje të madhe të numrit të fëmijëve alergjik, duke e ditur se kikirikët janë të vështirë për t’u shmangur”, theksoi Carolyn Comer, drejtor mjekësor i programit OIT në qendrën për alergji në Alabama shkruan Birminghan Medical News, transmeton Gazeta Shneta.

Opsionet e trajtimit shtesë për alergjitë e ushqimit aktualisht janë duke në studim e sipër./Gazeta Shneta/