Testet postnatale të foshnjës së porsalindur

2018-05-10 në ora 21:12

Testet pas lindjes së foshnjës zakonisht përdoren për të zbuluar nëse fëmija ka ndonjë problem shëndetësor.

Është zgjedhja juaj nëse fëmija juaj që do të bëjë apo jo të gjitha këto teste të ngjashme për testet e shqyrtimit antenatal që mund të keni pasur gjatë shtatzënisë.

Këto mund të identifikojnë nëse foshnja është në rrezik për të patur një gjendje shëndetësore dhe nëse zbulimi dhe menaxhimi efektiv i testeve të mëtejshme diagnostikuese pas një rezultati pozitiv të shqyrtimit do të japë një përgjigje më të sigurtë.

Ndër të parat e këtyre testeve të shqyrtimit është ekzaminimi fizik i porsalindurit. Ju gjithashtu mund ta dëgjoni këtë si një ekzaminim fizik neonat ose një kontroll pediatrisë. Kjo bëhet nga një mami e kualifikuar, transmeton Gazeta Shneta.

Testi mund të kryhet në spital para shkuarjes në shtëpi. Ky test i shqyrtimit përsëritet nga mjeku juaj në një kontroll gjashtë deri në tetë javë, për shkak se disa kushte nuk shfaqen deri atëherë. Testi i dëgjimit ofrohet për të identifikuar foshnjat që kanë humbje dëgjimi nga lindja në mënyrë që mbështetja të fillojë herët.

Rezultatet e këtyre testeve të shqyrtimit postnatal do të dokumentohen në të dhënat personale të fëmijës suaj. Për çdo gjë që keni të paqartë në lidhje me këto teste postnatale, mos nguroni të pyesni mjekun tuaj./Gazeta Shneta/