Thashethëmet për shëndetin e vaginës që nuk duhet t’i besoni

2019-08-13 në ora 20:03

Shumë gra nuk ndjehen të qeta për të diskutuar për vaginën e tyre me mjekun dhe lënë shumë pyetje të rëndësishme pa i ditur përgjigjet, transmeton Gazeta Shneta.

Vagina juaj nuk duhet të ketë erë

Vagina ka një aromë të lehtë, por nuk duhet të jetë e fortë ose e pakëndshme. Aroma është e rëndësishme në evolucion. Sekretet vaginale përmbajnë feromone, të cilat janë sinjale kimike.

Por një erë e fortë mund të tregojë se diçka nuk është në rregull. Vaginoza bakteriale mund të ketë një erë të peshkut dhe të shoqërohet nga një lloj shkarkimi i mukusit jeshil në kërkim të pakëndshëm dhe ndjesi djegie.

Seksi i rregullt mund ta zgjerojë vaginën tuaj

Relaksohuni, seksi i rregullt nuk do ta zgjerojë vaginën tuaj. Fillimisht do të ketë një shkallë shtrirje kur jeni aktiv seksualisht por vagina është organ elastik dhe kthehet gjithmonë në gjendjen e saj.

Produktet e ndryshme janë mënyra e vetme për ta pastruar vaginën

Produktet e ndryshme mund të duken si mënyrë e arsyeshme për të pastruar vaginën por në të vërtetë është e kundërta. Nuk rekomandohet të përdoren produkte të ndryshme por vetëm ujë.

Mospërmbajtja urinare ndodh vetëm pas lindjes së fëmijëve

Mospërmbajtja urinare nuk ndikon vetëm tek gratë që kanë pasur fëmijë. Në fakt, sumë gra përjetojnë një sasi të vogël të rrjedhjeve të urinës në mënyrë të rregullt, me një popullsi të plakur dhe nivele në rritjen e mbipeshës. Mospërmbajtja urinare megjithatë bëhet më e zakonshme pas shtatzanisë dhe lindjes normale.

Shkarkimi vaginal është një shenjë se diçka nuk është në rregull

Shkarkimi vaginal është diçka që e përjetojmë të gjithë, disa më shumë se të tjerët./GazetaShneta/