Thyerja e ujit në mënyrë natyrale gjatë shtatzënisë, këto rreziqe nuk duhet t’i injoroni

2018-02-14 në ora 07:24

Nëse uji juaj nuk është thyer vetë, ose lindja juaj nuk po ecën mirë, kujdestari mjekësor do të mundohet ta shytjë lindjen ose të stimulojë kontraktimet më efektive.

Po ashtu rrjedhja e lëngut amniotike nga qafa e mitrës mund të bëhet edhe nga vetë gjinekologu me anë të një vegle të hollë plastike, transmeton Gazeta Shneta.

Thyerja e sa më shpejtë e ujit do të jetë më mirë për ju, në raste të tjera do të ndiheni e lodhur, dhe zgjidhja juaj e vetme do të jetë operacioni.

Derisa procedura e cila nxit që ju të lindni më shpejtë është përdorur që një kohë të gjatë, megjithatë shumë mjek vazhdojnë të tregojnë për rreziqet që ka kjo metodë.

Sepse mund të rris rrezikun e infektimit, gjithashtu, një qeskë amniotike e paprekur ofron mbrojtje më të madhe kundër shtypjes së kordonit të kërthizës.

Prandaj, para çdo veprimi për të nxitur lindjen, konsultohuni me mjekun tuaj, pasi ai do ta shqyrtojë nëse kjo është e mirë për ju apo jo.

Prandaj, nëse lindja juaj është krejtësisht në faza normale, atëherë mbase nuk keni nevojë fare për këtë procedurë të nxitjes së lindjes./Gazeta Shneta/