Trendi jo vetëm shqiptar, “rikthimi” i virgjërisë

2017-05-19 në ora 13:00

Reduktimi i buzëve të vagjinës njohur ndryshe si “qepja e cipës” së saj nuk është një trend vetëm shqiptar.

Sipas një studimi britanik kryer në shtetet më të mëdha në botë ky trend sa vjen e rritet.

Operacioni konsiston në ngushtimin e buzëve të vaginës duke e bërë atë njësoj si të një femre të virgjër.

Shumë femra që kanë pasur marrëdhënie paramartesore i nënshtrohen këtij operacioni pasi “gruaja duhet e virgjër”.

Por nëse në Shqipëri nuk ka statistikë të sakta në Angli kanë bërë në raport për këtë gjë.

Në 10 vitet e fundit në Britaninë e Madhe kjo shifër është dyfishuar kurse vendin e parë e mban Australia.

Atje kjo shifër është dhjetëfishuar dhe femrat gjithmonë e më shumë shkojnë drejt një operacioni vaginal.