Trendi i ri: Gratë po e ngushtojnë vaginën me një përbërës që gjendet në kuzhinat tuaja

2018-01-10 në ora 20:03

Femrat që po e përdorin metodën pohojnë se uthulla forcon vaginën, zvogëlon vulvën dhe pastron muret e qafës së mitrës.

Megjithatë, nuk ka ndonjë dëshmi shkencore se uthulla ka ndonjë efekt shtrëngues të vagjinës, transmeton Gazeta Shneta.

Në të vërtetë, është krejtësisht joefektive dhe jashtëzakonisht e rrezikshme.

Organi gjenital femëror është vetë-pastrues dhe vendosja e ndonjë përbërësi të ngjashëm si uthulla mund ta ç’ekuilibroj vetë-pastrimin.

Madje edhe përdorimi i sapunëve dhe produkteve të tjera higjienike në zonën intime mund të shkaktoj mosbalancim të baktereve dhe të rezultojë në infeksione.

NHS ka këshilluar femrat që mos ta përdorin një teknikë të tillë, pasi që mund ta bëjë vagjinën më të ndjeshme ndaj inflamacioneve dhe infeksioneve të ndryshme.

Pavarësisht kësaj, metoda është përhapur përmes internetit dhe po praktikohet nga një numër i konsiderueshëm i femrave./Gazeta Shneta/