U verbua nga thjerrëzat (Foto)

2017-04-12 në ora 19:30

Irene Ekkeshis u prek nga një infektim serioz i syrit “Acanthamoeba Keratitis”, që shkaktohet nga një mikroorganizëmn që gjendet shpesh në ujin e shishes, në ujin e detit dhe në pishina.

“Mendova që kishta një infeksion të vogël që do të largohej të hënën”, tha Ekkeshis.

“Por që pas asaj nate, e kam humbur shikimin në syrin e djathë”.

_95585849_irenie-ekkeshis_702x400

“Edhe po t’i lani duart e të mos i terni siç duhet, para se t’i vini thjerrëzat, mund ta shkaktojë këtë”, shtoi ajo.

Kjo sëmundje prek për çdo vit 125 persona në Britani dhe shumica prej tyre lidhen me përdorimin e thjerrëzave të syve.