Vaji i kokosit më i shëndetshëm se pasta e dhëmbëve

2017-07-10 në ora 05:26

Në një testim në përbërësit e vajit të kokosit, në raport me shëndetin e mirë oral, ky vaj rezultoi 3 herë me i suksesshëm dhe më i shëndetshëm sesa pasta e dhëmbëve që ne përdorim çdo ditë.

Efekti i vajit të kokosit ishte testuar në gjendjen e tij natyrale për të luftuar bakteren Streptococcus, e cila është gjithmonë prezente në gojën tonë, shkruan dr. Mercola.com, transmeton Gazeta Shneta.

Arsyet përse duhet të përdorni këtë vaj në vend të pastës, janë këto:

Nuk përmbanë kemikale të dëmshme
Pastat e zakonshme të dhëmbëve, si Colgate Total, përmbajnë triclosan, një kemikal antibaterial i cili shkakton rezistencë antibiotikësh dhe shkatërrim të sistemit endokrin. Dhe, jo vetëm. Njëra ndër përbërësit kryesor të pastave, janë Fluoridet, të cilat janë helme toksike që zakonisht janë edhe shkaktarët kryesor të Alzheimerit tek njeriu.

Nuk përmban agjentë të shkumës
Shumica e pastave përmbajnë surfate si sodium laurel sulfate, apo laureth sulfate, të cilat mundësojnë shkumën në to, por edhe ndërlidhen me shkatërrimin e fosfolipideve që janë të nevojshme në gjuhën tonë.

Prandaj, vaji i kokosit meqë nuk përmban këta përbërës, do t’iu ndihmojë të mbani një balancë natyral të gjuhës dhe buzëve tuaja, në ndërkohë duke iu ofruar edhe përbërës antibakterial gjatë pastrimit.

Jo i shtrenjtë për ta përdorur
Do t’iu duhet një sasi e vogël e këtij vaji për ta mbajtur gojën dhe dhëmbët të pastër. Një tegëll e mbushur do t’iu teproj për një muaj të tërë, gjë që është e përballueshme për çdonjërin.

Duke e përgatitur një pastë nga vaji i kokosit në bashkëpunim me sodë buke, dhe pak kripë, do të keni dhëmbë të shëndetshëm dhe gjithnjë të bardhë! /Gazeta Shneta/