Me vetëm këtë send të vogël ju nuk do të shtoni peshë gjatë pushimeve verore

2019-06-02 në ora 17:14

Me vetëm këtë send të vogël ju do shpëtoni nga shtimi në peshë gjatë pushimit në deti

Vera është gati të hapë dyert e saj dhe planet për pushimet verore kanë filluar të marirn prioritetin e bisedave për shumë njerëz.

Por këto pushime për shumëkë mund të përfundojnë jo edhe aq këndshëm për shkak se kontrolli ndaj ushqimit nuk është aq në nivel, transmeton GazetaShneta.

Hulumtuesit nga Universiteti i Gjeorgjisë kanë zbuluar se njerëzit që e peshojnë veten çdo ditë kanë më shumë shanse të kenë kontroll mbi peshën e tyre ose madje edhe humbasin disa kilogram në krahasim me njerëzit që nuk hipin kurrë në peshore.

A është shtimi i peshës gjatë pushimeve shqetësuese?

Hulumtimet sugjerojnë se njerëzit shtojnë rreth 0.4 deri në 0.9 kilogram gjatë sezonit të pushimeve. Njerëzit që janë mbipeshë fitojnë peshë edhe më të madhe gjatë asaj periudhe kohore.

Ky lloj i shtimit në peshë mund të jetë kumulativ. Gjatë viteve dhe dekadave shtimi në peshë mund të sjellë komplikime të shumta por edhe të ndikojë në formimin e diabeti të tipit 2, sulmet dhe sëmundjet e zemrës etj.

Nëse jeni duke u përpjekur në mënyrë aktive për të humbur peshë si dhe të mos i riktheni kilet e humbura, këtë gjë mund ta përshpejtoni duke u peshuar rregullisht ne peshore. Kështu ju do të jeni tërë kohën në dijeni se sa peshë jeni duke shtuar dhe do e keni më të lehtë të kontrolloni zbritjen e gramëve të tepërt.

Por nëse kjo gjë ju duket si gjë e bezdisshme për ta bërë gjatë qëndrimit në pushime atëherë sigurohuni që të hani shëndetshë. Mund të shijoni gjithçka që do të donit por me masë të caktuar. /GazetaShneta/