Vozitja me veturë gjatë shtatzënisë : A është e rrezikshme

2019-09-19 në ora 11:09

Jo. Për sa kohë që ju keni një shtatzëni të shëndetshme, është në rregulltë të vazhdoni të vozisni makinën gjatë shtatzënisë.

Sidoqoftë, gjatë  muajve të fundit, përplasja e barkut tuaj në rritje mund ta bëjë më të vështirë hyrjen dhe daljen nga makina. Si rezultat, ju mund të preferoni të ndaloni vozitjen drejt fundit të shtatzënisë tuaj shkruan Parenting.firstcry.

Vlen gjithashtu të theksohet se lodhja dhe nauzeja që mund të ndjeni në tremujorin e parë mund ta bëjnë të vështirë të përqendroheni andaj duhet të keni kujdes të shtruar rreth kësaj kohe përcjell Gazeta Shneta.

Mundohuni të shmangni udhëtime të gjata në veturë. Është shumë më e sigurt, për të mos përmendur më shumë pjesën argëtuese, për të ndarë detyrat e vozitjes me dikë tjetër.

Në disa raste, mjekët mund t’u kërkojnë grave të ndalojnë udhëtimin në tërësi nëse shtatëzania e tyre ose foshnja janë në rrezik të përballen me komplikime.

Automjeti është mjaft i sigurt për shumicën e grave shtatzëna. Por këto nivele të sigurisë mund të bëhen edhe më të forta duke mbajtur parasysh disa masa paraprake dhe këshilla si:

-Preferohet që shumicën e rasteve të ndani përgjegjësinë e vozitjes me dikë tjetër;

– Të qëndroni përhere komfort rregullave të trafikut;

– Vishni rroba të rehatshme;

– Qëndroni të hidratuara ;

– Mbani afër telefonin tuaj përhere te mbushur me bateri ose lëshoni GPS tuaj;

– Airbags janë të detyrueshme;

-Asnjëhere mos e harroni rripin e sigurimit, pavarësisht madhësisë së barkut;

-Mbani një lartësi të duhur në karrigen e vozitjes që të ndiheni sa më komode;

Poashtu preferohet që ti shmageni vozitjes gjatë natës, kohës me shi, udhëtimeve të gjata të cilat mund të jenë dërrmuese për nënën gjatë shtatzanisë. /Gazeta Shneta/