Zona e rrezikshme gjatë tremujorit të fundit, telefononi menjëherë mjekun tuaj

2018-06-10 në ora 08:54

Tremujori i tretë mund të sjellë me vete një ndjenjë të madhe lehtësimi për shumicën e nënave, por gjithashtu mund të rrisë nivelin e ankthit. Fëmija po arrin, por si, pse, kur dhe ku janë disa nga pyetjet më të shpeshta që brengosin nënat.

Megjithëse ju jeni tani i lirë nga disa frika të fazës së hershme, shumë prej nesh mund të jenë shumë të shqetësuar me gjërat që mund të shkojnë keq në këtë shtrirje në shtëpi. Shumica e simptomave dhe ndryshimeve që shihni tani janë të reja dhe keni një ndjesi që të merrni në telefon mjekun tuaj.

Gjakderdhja ose njollosja është një shqetësim gjatë gjithë shtatzënisë tuaj. Në filma dhe shfaqje televizive, këto janë pothuajse gjithmonë të lidhura me humbjen e fëmijës. Dhe edhe pse kjo nuk është rasti i njëjtë çdo herë, është më mirë të thërrisni menjëherë ekipin tuaj mjekësor në mënyrë që ata të mund të shohin se çfarë po ndodh. Kjo mund të jetë një shenjë e lindjes para kohe, transmeton Gazeta Shneta.

Kontaktoni ofruesit tuaj shëndetësor menjëherë nëse keni ndonjë shenjë të tillë, veçanërisht rreth këmbëve. Kjo mund të jetë një shenjë e preeklampësisë dhe zbulimi i hershëm është shumë kritik.

Duke folur për peshën shtesë që do të mbani, sigurohuni që mos të fitoni më shumë peshë se zakonisht, veçanërisht në tremujorin e fundit. Gjatë kontrollit tuaj të rregullt, bisedoni me mjekun tuaj për sa ju pritet të fitoni dhe raportoni diçka të pazakontë

Megjithatë, nëse për ndonjë arsye vërehet se foshnja nuk po shkelmon shpesh, duhet ta kontaktoni mjekun tuaj./Gazeta Shneta/