3 Gabimet e zakonshme që ju mbajnë larg nga shtatzënia, shumë seks është njëra nga ato

2018-06-08 në ora 13:54

Mbetja me barrë nuk është aq e thjeshtë sa duket. Ajo përfshin një ‘ritual’ të tërë biologjik dhe përpjekje që mund të rezultojnë në një shtatzëni apo jo. Për shumë çifte, shtatzënia e shumëpritur zgjat pak kohë.

Prandaj, është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për këto tre gabime të zakonshme që mund t’ju mbajnë nga shtatzënia.

Gabimet e përbashkëta që komprometojnë shtatëzëninë: Bëni shumë seks; Duket logjike të mendosh se sa më shumë seks që ke, aq më e lehtë dhe më e shpejtë do të mbetesh shtatzënë. Megjithatë, në praktikë, kjo nuk është gjithmonë mënyra më e mirë për të vepruar. Duke pasur seks shpesh me motivimin e vetëm për të mbetur shtatzënë mund të shkaktojë shumë lodhje emocionale, transmeton Gazeta Shneta.

Mos e ndaloni të kujdeseni për trupin tuaj

Është e zakonshme për çiftet që janë duke u përpjekur që të kenë një fëmijë të japin përparësi shëndetit gjinekologjik, duke lënë mënjanë kujdesin shëndetësor. Të dy si burrat dhe gratë duhet t’i kushtojnë vëmendje trupit të tyre, meqë mund të zbulojnë ose të gjejnë strehë përgjigjen për vështirësinë e gruas që të mbetet shtatzënë.

Është e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje çështjeve të tilla si pesha, stresi, medikamentet e përdorura dhe zakonet e dëmshme.

Është gjithashtu e këshillueshme që çifti të ketë një kontroll mjekësor kur të marrë vendimin për të provuar të ketë fëmijë./Gazeta Shneta/