4 mënyra sesi të lehtësoni dhimbjet menstruale, të fundit nuk do ta besoni

2022-05-08 në ora 14:36

Dhimbjet menstruale janë një përvojë e zakonshme e të cilat ndodhin në intensitete të ndryshme tek femrat.

Por, çfarë në realitet janë dhimbjet menstruale?

Dhimbjet menstruale janë kontraktimet e mitrës që ndodhin pak para dhe gjatë menstruacioneve në mënyrë që të largohet mukoza e mitrës shkruan VeryWell Family, transmeton Gazeta Shneta.

Këto dhimbje mund të arrihet të menaxhohen përmes disa alternativave:

-Praktikimi i ushtrimeve

Ushtrimet e lehta mund të zvogëlojnë dhimbjen e menstruacioneve dhe të lirojnë endorfinë, e cila ju ngre humorin dhe ju bën të ndiheni më mirë.

-Medikamente

Medikamentet e dhimbjes pa recetë, si ibuprofeni mund të përdoret për të lehtësuar dhimbjet menstruale.

-Një dush i nxehtë

Kjo metodë mund të lehtësojë dhimbjet menstruale. Gjithashtu, aplikimi i një jastëku ngrohjeje ose shishe me ujë të nxehtë, nxehtësia rrit rrjedhjen e gjakut dhe relakson muskujt e mitrës për të pakësuar dhimbjen.

-Merrni kohën tuaj për të pushuar

Pushimi, relaksimi dhe gjumi mund të ndihmojnë në lehtësimin e dhimbjes. Në veçanti, gjumi mund të ndihmojë në ruajtjen e një cikli të shëndetshëm menstrual dhe në uljen e niveleve të kortizolit. /Gazeta Shneta/