5 faktorët që mund të rrisin shanset për të përjetuar një abort spontan në tremujorin e parë të shtatzënisë

2021-08-28 në ora 15:19

Nauzet, lodhja, ndjeshmëria në gjoks dhe dhimbjet në shpinë janë ndër simptomat të cilat konsiderohen se janë të zakonshme dhe të pranishme tek gratë gjatë fazës së hershme të shtatzënisë.

Mirëpo, edhe aborti spontan karakterizohet me simptoma paralajmëruese në javët e para të shtatzënisë shkruan Belly Belly, transmeton Gazeta Shneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve të shtatzënisë duke lexuar më shumë KËTU

Rreth 80 për qind e aborteve ndodhin në tremujorin e parë.

Kjo do të thotë se 13 javët e para ju duhet kohë dhe durim për të përballur cdo simptomë të mundshme.

Ekzistojnë disa prej faktorëve të cilët mund të kenë ndikim për të përjetuar abort spontan, e këto janë:

-Nivelet e ulëta të progesteronit;

-Shtatzënia me binjakë;

-Përvoja me probleme të fertilitetit;

-Obeziteti;

-Kushte tjera shëndetësore;

Por, mos harroni, edhe stresi gjatë shtatzënisë nuk konsiderohet të jetë i mirë për shëndetin tuaj, andaj përpiquni të qëndroni të qetë, edhe nëse jeni përjetuar një shtatzëni me komplikime./GazetaShneta/