5 këshilla për kujdesin e lëkurës gjatë shtatzënisë

2017-02-27 në ora 12:31

Veç internetit e informacionit që qarkullon vrullshëm ne rrjet, nënat e reja nuk kanë lënë pas as librat e mëmësisë. Kur bëhet fjalë për kujdesin ndaj lëkurës, nuk mund të themi që kjo është pjesa që merr vëmendjen më të madhe, pasi gratë shtatzëna janë të fokusuara më shumë në zhvillimin dhe rritjen e fetusit. Living ju vjen në ndihmë duke ju dhënë 5 këshilla thelbësore për kujdesin ndaj lëkurës.

Merrni vitaminat prenatale

Edhe në qoftë se ju ushqeheni sipas një diete të ekuilibruar, është e vështirë të merrni të gjitha lëndët ushqyese për të cilat keni nevojë ju dhe fmëija. Këto të fundit ndikojnë gjithashtu në cilësinë e lëkurës suaj.

Hidratohuni

Ndërsa gjenetike dhe faktorë të tjerë jashtë kontrollit tuaj përcaktojnë sesa të theksuara do t’i keni strijet, çarjet e lëkurës apo rrudhat, hidratimi mund të ndihmojë për të minimizuar shenjat, apo defektet e lëkurës.

Mos harroni të përdorni kremin mbrojtës

Në sajë të luhatjeve hormonale, lëkura juaj prodhon më shumë melaninë se zakonisht dhe është e prirur për hyperpigmentation. Mbroni veten me një krem mbrojtës me zink dhe minerale të ndryshme.

Merr vitaminë C

Gjëja më e mirë që mund të bëni për lëkurën tuaj, ndërsa ju jeni shtatzënë është që të përdorin një serum me vitaminë C. Jo vetëm që ajo ndihmon në prodhimin e kolagjenit (proteina në lëkurën tuaj që i jep qëndrueshmëri dhe elasticitet), por mbron qelizat nga dëmtimi i radiklaleve të lira.

Jini të kujdesshëm me përbërësit e tjerë

Mbani në mend se çdo gjë që ju aplikoni në lëkurën tuaj mund të absorbohet nga gjaku juaj.