5 ushtrimet gjatë shtatzënisë që çdo grua duhet t’i dijë

2018-07-27 në ora 09:12

Ushtrimi i rregullt gjatë shtatzënisë mund të përmirësojë shëndetin, të zvogëlojë rrezikun e shtimit të peshës dhe dhimbjen e shpinës dhe mund të bëjë më të lehtë lindjen.

Ushtrimi i moderuar gjatë shtatëzanisë mund t’i japë një të porsalinduri një fillim të shëndetshëm.

Ushtrimi në çdo kohë mund të përmirësojë shëndetin e zemrës dhe qëndrueshmërinë, të zvogëlojë lodhjen dhe kapsllëkun, të rritë gjendjen e humorit dhe të energjisë, të përmirësojë gjumin dhe të përmirësojë fuqinë e muskujve, transmeton Gazeta Shneta.

Këtu janë disa fakte rreth ushtrimeve gjatë shtatzënisë: Ushtrimi gjatë shtatzënisë mund të zvogëlojë rrezikun e shtimit të peshë, të përgatisë muskujt për lindjen e fëmijës dhe mund t’i japë fëmijës një fillim më të shëndetshëm në jetë.

Ata që nuk e ndjekin tashmë një regjim stërvitje tashmë duhet të lehtësohen në stërvitje. Ushtrimi është i rëndësishëm, por duhet të ketë ndikim të ulët dhe është e rëndësishme të dimë se kur duhet të ndalet.

Noti, ecja e shpejtë, yoga, dhe çiklizmi janë mënyra të mira për të mbajtur trupin tuaj në formë./Gazeta Shneta/