6 simptomat që gratë mund t’i përjetojnë gjatë dhimbjeve menstruale

2021-07-22 në ora 23:34

Dhimbjet menstruale zakonisht ndodhin në regjionin e barkut, para dhe gjatë periudhës së ciklit menstrual.

Prostaglandinat, një grup lipidesh që kanë efekte të ngjashme me hormonet, shkaktojnë këto kontraksione dhe bashkë me të, shqetësime dhe dhimbje shkruan VeryWellHealth, transmeton Gazeta Shneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve të shtatzënisë duke lexuar më shumë KËTU

Sa më i lartë të jetë niveli i prostaglandinave në trupin tuaj, aq më shumë ngërçe do të përjetoni.

Simptomat më të zakonshme të ngërçeve menstruale përfshijnë:

-Dhimbje në pjesën e poshtme të barkut;

-Dhimbje që fillon një deri në tre ditë para ciklit dhe zgjat dy deri në tre ditë gjatë ciklit menstrual;

-Dhimbje në shpinë;

-Diarre;

-Dhimbje koke;

-Nauze;

Te shumë vajza, periudha e ciklit menstrual fillon mes moshës 10 deri në 15 vjeç, dhe këto dhimbje supozohen të jenë dukshëm më të larta te vajzat e reja dhe të pakësohen me kalimin e viteve./GazetaShneta/